SAJTÓKÖZLEMÉNY

június 04.

Elindult a Planet Z, Magyarország legnagyobb ifjúsági zöld mozgalma!

Szurkoljunk együtt a magyar válogatottnak a Foci EB-n!

„Planet Z” a neve annak a most induló és szerveződő civil törekvésnek, mely jelenleg a Zöld Követ Egyesület egyik kiemelt projektje, s amelynek célja, hogy a 13-25 éves korosztályt a hétköznapi környezetvédelem irányába terelje. 

A mozgalom jelmondata: „A jelen mindannyiunk jövője!” 

A fiatal generáció hisz a tettek és az összefogás erejében, mely képes hegyeket is megmozgatni egy jó ügy érdekében. Erre a példaértékű cselekedetre van most szükség, ha egy szebb, élhetőbb jövőt szeretnénk létrehozni. 

A Planet Z trendet kíván teremteni azáltal, hogy minden elméleti témát, ami a környezetvédelemmel kapcsolatos átemel a gyakorlati hétköznapokba a fiatalok számára. Ösztönözni kívánják a „Z” generációt, ezáltal olyan ötleteket hívva életre, amelyek a szokásos aktivitásoktól eltérőek, így az ő bevonásukkal biztosítani tudják a jövő fenntarthatóságát.

Magyarországon jelenleg nincsen egyetlen olyan zöld mozgalom sem, ami komoly tömegeket meg tudna mozdítani ebben a célcsoportban. Ezért fontos, hogy a Planet Z mihamarabb komoly követő táborral rendelkezzen.

Te is légy ÖKO FAN, azaz szurkolj zölden!

Szurkoljunk együtt a magyar válogatottnak!

A Planet Z debütálása 2021. június 4-én lesz, ahol többek között bemutatkoznak a Zöld Követek.

Nem véletlen a dátumválasztás, hiszen júniustól Európa újra futball lázban ég, hazánkban is több mérkőzést fognak játszani a Labdarúgó EB során. 

A Planet Z megfogalmazott egy hat pontból álló kiáltványt, melyet minél szélesebb körben szeretne eljuttatni a szurkolókhoz:

  1. Használj környezetbarát poharakat!
  2. Ne használj szívószálat!
  3. Ne dobd el a szemetedet, és figyelj a szelektív hulladékgyűjtésre a meccsek alatt is!
  4. Ha látod, hogy más szemetel, szólj, hogy ne tegye!
  5. Ha dohányzol, ne dobd el a cigarettacsikket!
  6. Csatlakozz a Planet Z közösséghez!

A kiáltvány mellett a Planet Z egy játékot is hirdet, melyben elsősorban a Z generáció tagjait ösztönzi a részvételre. Büszkék vagyunk a 2021 labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő Magyar válogatottra, akik a labdarúgás iránti szenvedélyükkel, rendkívüli kitartásukkal, rengeteg edzés és munka gyümölcseként szerepelhetnek az EB-n.

Ez a szereplés már sikerként fogható fel, így minden egyes EB-n eltöltött percet meg kell élnünk a Magyar válogatottal együtt és szurkolnunk kell a csapatnak. A szurkoláshoz szurkolói eszköz is kell, ezért arra biztatunk, hogy  csináld meg Te is saját Planet Z szurkolói eszközöd, amelyet otthon a saját körülményei között mindenki el tud készíteni.

Ehhez nem kell más mint 2 db Pet palack, 1 db spárga, madzag vagy cérna. 

A spárgával összekötött PET palackok mint egy szurkolói dobot hoznak létre, így ezzel az eszközzel tudjuk küldeni az energiákat a Magyar Válogatottnak, legyünk otthon, szurkolói zónában, vagy akár a mérkőzésen.

Vegyél részt Te is a játékban és nyerd meg az értékes nyeremények egyikét, fődíj egy IPHONE X

Mit kell tenned?

  1. Készíts videót arról, hogyan hozod létre a szurkolói eszközöd, majd mutasd meg azt is, hogyan szurkolsz vele a Magyar válogatottnak.
  2. Oszd meg valamelyik közösségi felületeden, #planetz hashtaggel
  3. Küld el nekünk is a videót ide:  info@zoldkovet.hu

Csatlakozz hozzánk! Szurkoljunk együtt a magyar csapat sikeréért és tegyünk közösen a szép, tiszta környezetünkért!


Részletek

Dátum:

2021. június 04.

Helyszín

Budapest

Magyarország